Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz krówki z mlekiem w proszku jadłam w Ustce – to regionalny przysmak. W domu można "wysmażyć" je po prostu na patelni ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12841
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12841
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Składniki
Cukier, śmietankę, masło i cukier waniliowy umieszczam w patelni i smażę wszystkie składniki około 30-35 minut na średnim ogniu dosyć często mieszając. Kiedy krówka zrobi się gęsta, ściągam patelnie z ognia, dodaję kakao wymieszane z mlekiem w proszku i energicznie mieszam do połączenia się składników.
Foremkę lub plastikowy pojemnik wielkości 10x15 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam krówkę, wyrównuję i odstawiam do wystygnięcia, a następnie do lodówki na kilka godzin. Zimną krówkę kroję na kawałki. Krówka z mlekiem w proszku gotowa. Smacznego