Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz krówki z mlekiem w proszku jadłam w Ustce – to regionalny przysmak. W domu można "wysmażyć" je po prostu na patelni ;)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 305
Królowa grilla :)
Odsłon: 92
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 305
Królowa grilla :)
Odsłon: 92
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Cukier, śmietankę, masło i cukier waniliowy umieszczam w patelni i smażę wszystkie składniki około 30-35 minut na średnim ogniu dosyć często mieszając. Kiedy krówka zrobi się gęsta, ściągam patelnie z ognia, dodaję kakao wymieszane z mlekiem w proszku i energicznie mieszam do połączenia się składników.
Foremkę lub plastikowy pojemnik wielkości 10x15 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam krówkę, wyrównuję i odstawiam do wystygnięcia, a następnie do lodówki na kilka godzin. Zimną krówkę kroję na kawałki. Krówka z mlekiem w proszku gotowa. Smacznego