Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz krówki z mlekiem w proszku jadłam w Ustce – to regionalny przysmak. W domu można "wysmażyć" je po prostu na patelni ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11895
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1302
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12536
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3658
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11895
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1302
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12536
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3658
Składniki
Cukier, śmietankę, masło i cukier waniliowy umieszczam w patelni i smażę wszystkie składniki około 30-35 minut na średnim ogniu dosyć często mieszając. Kiedy krówka zrobi się gęsta, ściągam patelnie z ognia, dodaję kakao wymieszane z mlekiem w proszku i energicznie mieszam do połączenia się składników.
Foremkę lub plastikowy pojemnik wielkości 10x15 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam krówkę, wyrównuję i odstawiam do wystygnięcia, a następnie do lodówki na kilka godzin. Zimną krówkę kroję na kawałki. Krówka z mlekiem w proszku gotowa. Smacznego