Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam serniki i cukierki krówki. Połączone w jedno tworzą rewelacyjne ciasto, które szybko znika ze stołu.
Smaczny , mało znany ale wart grzechu - Tradycyjne, indiańskie SAGAMITE , czy...
Odsłon: 38
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 94
Dzisiaj najprostsza i smaczna polewa na ciasta ,desery jaką można sobie wymar...
Odsłon: 1038
Smaczny , mało znany ale wart grzechu - Tradycyjne, indiańskie SAGAMITE , czy...
Odsłon: 38
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 94
Dzisiaj najprostsza i smaczna polewa na ciasta ,desery jaką można sobie wymar...
Odsłon: 1038
Składniki
Spód: Do misy miksera wsypujemy mąkę, kakao, cukier, żółtko, masło i śmietanę. Wszystko mieszamy do utworzenia się grubej kruszonki. Wklepujemy ją delikatnie na dno tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Masa serowa: Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem. Ciągle miksując dokładamy małe kawałeczki masła i kolejno po łyżce sera oraz mąkę. Wszystko mieszamy do połączenia się składników. Masę dzielimy - na dwie części – 2/3 i 1/3. Do większej dodajemy kajmak o smaku krówkowym i dokładnie mieszamy. Na spód w tortownicy wylewamy po 4 łyżki masy z kajmakiem i 2 masy serowej, i tak aż do wyczerpania masy. Sernik pieczemy w nagrzanym do 160*C (funkcja góra-dół) przez 60-65 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i trzymamy w nim sernik jeszcze przez 30 minut. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Na serniku układamy pokrojone cukierki krówki. Polewamy fantazyjnie ciasto czekoladą.