Do góry

Desery Przepis na:

krucha szarlotka

krucha szarlotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19509

Dodano:

Odsłon: 1451

Smaczny placek na Niedzielę.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
krucha szarlotka

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z podanych składników przyrządzić kruche ciasto i odstawić w chłodne miejsce.

  2. Schłodzone ciasto podzielić na dwie części.,rozwałkować na stolnicy, jedną część przenieść do przygotowanej dużej tortownicy.Podpiec w piekarniku.



  3. W międzyczasie obrać jabłka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć nadmiar soku, przyprawić cukrem do smaku, dodać cynamon i dokładnie wymieszać.
    Na przestudzonym spodzie wyłożyć przygotowane jabłka.

  4. Przykryć drugą częścią ciasta.

  5. Placek włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń