Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19509
Dodano: 14.10.2016
Odsłon: 1451
> 6 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Wykonanie:
Z podanych składników przyrządzić kruche ciasto i odstawić w chłodne miejsce.
Schłodzone ciasto podzielić na dwie części.,rozwałkować na stolnicy, jedną część przenieść do przygotowanej dużej tortownicy.Podpiec w piekarniku.
W międzyczasie obrać jabłka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć nadmiar soku, przyprawić cukrem do smaku, dodać cynamon i dokładnie wymieszać.
Na przestudzonym spodzie wyłożyć przygotowane jabłka.
Przykryć drugą częścią ciasta.
Placek włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)