Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny placek na Niedzielę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13087
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1483
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14402
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5952
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13087
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1483
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14402
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5952
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników przyrządzić kruche ciasto i odstawić w chłodne miejsce.
Schłodzone ciasto podzielić na dwie części.,rozwałkować na stolnicy, jedną część przenieść do przygotowanej dużej tortownicy.Podpiec w piekarniku.
W międzyczasie obrać jabłka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć nadmiar soku, przyprawić cukrem do smaku, dodać cynamon i dokładnie wymieszać. Na przestudzonym spodzie wyłożyć przygotowane jabłka.
Przykryć drugą częścią ciasta.
Placek włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.