Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny placek na Niedzielę.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1684
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1483
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1692
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1684
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1483
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1692
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników przyrządzić kruche ciasto i odstawić w chłodne miejsce.
Schłodzone ciasto podzielić na dwie części.,rozwałkować na stolnicy, jedną część przenieść do przygotowanej dużej tortownicy.Podpiec w piekarniku.
W międzyczasie obrać jabłka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć nadmiar soku, przyprawić cukrem do smaku, dodać cynamon i dokładnie wymieszać. Na przestudzonym spodzie wyłożyć przygotowane jabłka.
Przykryć drugą częścią ciasta.
Placek włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.