Do góry

Desery Przepis na:

Krucha szarlotka z mąki kukurydzianej

Krucha szarlotka z mąki kukurydzianej

Autor:

Przepisów i artykułów: 216 Ocena: 2166

Dodano:

Odsłon: 6337

Nie ma nic lepszego jak idealnie krucha szarlotka. Taką własnie otrzymamy dzięki bezglutenowej mące kukurydzianej.

Składniki

  • 2 szklanki mąki kukurydzianej,
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 300g masła
  • 1,5 kg startych jabłek
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 szklanki cukru
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krucha szarlotka z mąki kukurydzianej

Przygotowanie

  1. Ciasto kruche należy wyrobić. Schłodzić minimum 2 godziny.

    Jabłka należy obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka, dodać cukier i cynamon. Smażyć ok 10 minut.

    Dno blaszki (20x30cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć 2/3 ciasta kruchego. Zapiec w 180oC na złoty kolor. Na to wyłożyć jabłka i zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec 45 minut w 160oC. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madamewa 31 lipca Co zrobiłam źle ,nie da się kroić można ją tylko łyżką jeść. Nie jest surowa. I na pewno do ciasta idą tylko 3 składniki?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 29 sierpnia 2018 Z mąką kukurydzianą, to na pewno jest więcej kruche,pycha.:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń