Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego jak idealnie krucha szarlotka. Taką własnie otrzymamy dzięki bezglutenowej mące kukurydzianej.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 603
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 694
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 664
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 603
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 694
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 664
Składniki
Ciasto kruche należy wyrobić. Schłodzić minimum 2 godziny. Jabłka należy obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka, dodać cukier i cynamon. Smażyć ok 10 minut. Dno blaszki (20x30cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć 2/3 ciasta kruchego. Zapiec w 180oC na złoty kolor. Na to wyłożyć jabłka i zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec 45 minut w 160oC. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.