Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wiesz, że można zrobić pyszne ciasto bezglutenowe, które zachwyci każde podniebienie? Moja nowa propozycja to tarta z bitą śmietaną i owocami, która jest nie tylko smaczna, ale także pięknie wygląda na stole i wpasuje się w każdą okazję!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37389
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37389
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Składniki
Składniki na ciasto zagniatamy - ciasto będzie lepiło się do rąk - można użyć do tego miksera. Całość formujemy w kulę i chłodzimy w lodówce ok. 30 minut. Formę (u mnie tortownica 23 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wyklejamy ciastem. Pieczemy w 160 st przez 30 minut. Następnie studzimy.
Wystudzone ciasto smarujemy dżemem. Śmietankę ubijamy z cukrem i mascarpone na sztywny krem, przekładamy go na dżem, dekorujemy owocami i startą czekoladą. Chłodzimy w lodówce minimum 2 godziny. Smacznego! :)