Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie połączenie smaków daje zaskakujący pozytywny efekt
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 66
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1106
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15405
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 66
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1106
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15405
Składniki
Wykonanie: Z mąki, połowy cukru, soli, masła, jajka, żółtka , zagnieść szybko ciasto i wstawić do lodówki. Dynię pokroić zalać odrobina wody i udusić do miękkości, po czym odcedzić. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych, dowolnie pokroić i zmiksować razem z dynią. Następnie utrzeć dwa żółtka z resztą cukru, śmietaną i połączyć z masą dyniową. Dodać mąkę ziemniaczaną, ubite na sztywno białka, cynamon do smaku i lekko wymieszać. 2/3 ciasta wyłożyć formę posypaną wiórkami kokosowymi, wylać masę dyniową. Górę placka posypać resztą startego dobrze schłodzonego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 50 minut.