Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie połączenie smaków daje zaskakujący pozytywny efekt
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414622
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414622
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Wykonanie: Z mąki, połowy cukru, soli, masła, jajka, żółtka , zagnieść szybko ciasto i wstawić do lodówki. Dynię pokroić zalać odrobina wody i udusić do miękkości, po czym odcedzić. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych, dowolnie pokroić i zmiksować razem z dynią. Następnie utrzeć dwa żółtka z resztą cukru, śmietaną i połączyć z masą dyniową. Dodać mąkę ziemniaczaną, ubite na sztywno białka, cynamon do smaku i lekko wymieszać. 2/3 ciasta wyłożyć formę posypaną wiórkami kokosowymi, wylać masę dyniową. Górę placka posypać resztą startego dobrze schłodzonego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 50 minut.