Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser w lecie jak i zimą, szybki i łatwy w przygotowaniu. Najlepiej smakuje ze świeżymi, sezonowymi owocami. Tutaj babeczki zostały podane z kiwi i pomarańczą, jednak świetnie smakują z truskawkami czy malinami. Z jednej porcji wychodzi ok. 20-22 babeczek.
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2879
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 252
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 392
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 695
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 645
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2879
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 252
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 392
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 695
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 645
Składniki
Składniki na ciasto połączyć i dokładnie posiekać nożem, aby się nie zagrzały. Następnie szybko zagnieść rękoma i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Foremki na babeczki natrzeć masłem. Wyłożyć je schłodzonym ciastem, piec w temp. 200 stopni ok. 15 minut.
Budyń ugotować na mleku, musi być bardzo gęsty, dlatego wystarczy 350 ml mleka. Masło ubić na gładką masę z cukrem pudrem, następnie powoli dodawać ostudzony budyń. Taką masę nakładać na ostudzone babeczki, udekorować owocami. Smacznego!!!