Do góry

Desery Przepis na:

Kruche babeczki z owocami

Kruche babeczki z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 563

Dodano:

Odsłon: 4771

Idealny deser w lecie jak i zimą, szybki i łatwy w przygotowaniu. Najlepiej smakuje ze świeżymi, sezonowymi owocami. Tutaj babeczki zostały podane z kiwi i pomarańczą, jednak świetnie smakują z truskawkami czy malinami. Z jednej porcji wychodzi ok. 20-22 babeczek.

Składniki

  • 1/2 kostki zimnego masła
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 1 łyzka śmietany
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • KREM: 350 ml mleka
  • 1 budyń
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kruche babeczki z owocami

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto połączyć i dokładnie posiekać nożem, aby się nie zagrzały. Następnie szybko zagnieść rękoma i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.

    Foremki na babeczki natrzeć masłem. Wyłożyć je schłodzonym ciastem, piec w temp. 200 stopni ok. 15 minut.

  2. Budyń ugotować na mleku, musi być bardzo gęsty, dlatego wystarczy 350 ml mleka.
    Masło ubić na gładką masę z cukrem pudrem, następnie powoli dodawać ostudzony budyń.

    Taką masę nakładać na ostudzone babeczki, udekorować owocami.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń