Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser w lecie jak i zimą, szybki i łatwy w przygotowaniu. Najlepiej smakuje ze świeżymi, sezonowymi owocami. Tutaj babeczki zostały podane z kiwi i pomarańczą, jednak świetnie smakują z truskawkami czy malinami. Z jednej porcji wychodzi ok. 20-22 babeczek.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 501
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 501
Składniki
Składniki na ciasto połączyć i dokładnie posiekać nożem, aby się nie zagrzały. Następnie szybko zagnieść rękoma i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Foremki na babeczki natrzeć masłem. Wyłożyć je schłodzonym ciastem, piec w temp. 200 stopni ok. 15 minut.
Budyń ugotować na mleku, musi być bardzo gęsty, dlatego wystarczy 350 ml mleka. Masło ubić na gładką masę z cukrem pudrem, następnie powoli dodawać ostudzony budyń. Taką masę nakładać na ostudzone babeczki, udekorować owocami. Smacznego!!!