Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i kruche ciasteczka do dobrej kawki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11784
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1572
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11784
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1572
Składniki
Wykonanie: Mąkę wsypać do miski z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać masło, żółtka i jajka.
Następnie zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie równe części.
Do jednej dodać kakao i ponownie zgnieść.
Ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i wykrawać dowolne kształty ciasteczek.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i piec przez 15 minut.
Po upieczeniu ostudzić i przełożyć dowolnym dżemem (najlepiej z własnej spiżarni) kolorami na przemian. Posypać cukrem pudrem, przechowywać w dowolnym zamkniętym pojemniku.