Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i kruche ciasteczka do dobrej kawki.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2829
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2829
Składniki
Wykonanie: Mąkę wsypać do miski z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać masło, żółtka i jajka.
Następnie zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie równe części.
Do jednej dodać kakao i ponownie zgnieść.
Ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i wykrawać dowolne kształty ciasteczek.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i piec przez 15 minut.
Po upieczeniu ostudzić i przełożyć dowolnym dżemem (najlepiej z własnej spiżarni) kolorami na przemian. Posypać cukrem pudrem, przechowywać w dowolnym zamkniętym pojemniku.