Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche ciasteczka"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Z cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij 3 łyżki soku. Żółtka utrzyj z cukrem do białości.
Masło zmiksuj na puch. Miksując, dodawaj żółtka z cukrem. Dodaj mąkę, sól, skórkę i sok z cytryny. Wyrabiaj, wsypując po trochu żurawinę. Ciasto podziel na dwie części. Z każdej uformuj wałek, obtocz go w migdałach, zawiń w folię, włóż na 60 min do zamrażarki.
Schłodzone wałki pokrój na plasterki o grubości 2 cm, ułóż na natłuszczonej blaszce. Piecz w 170°C. ok. 20 minut albo do zrumienienia.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie