Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche orzechowe ciasteczka z rodzynkami, oblane czekoladą
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3189
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422271
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2300
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3189
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422271
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2300
Składniki
Orzechy wkładamy do woreczka, i wałkiem tłuczemy - na "mąkę"; lub mielimy. Mąkę przesiewamy na stolnicę, margarynę kroimy w kawałki. Żółtka, proszek, serek, cukier, orzechy i rodzynki dodajemy do reszty składników - zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny. Stolnicę posypujemy mąką i wałkujemy ciasto. Wycinamy ciasteczka. Ciasteczka pieczemy ok 15 minut w temperaturze 180stopni. Czekoladę łamiemy na kawałki, i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ostudzone ciasteczka polewamy czekoladą, i posypujemy orzechami.