Do góry

Desery Przepis na:

Kruche ciasteczka sezamowe bez glutenu

Kruche ciasteczka sezamowe bez glutenu

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 247

Dodano:

Odsłon: 99

Jeśli lubisz smak sezamu, chałwy to wypróbuj przepis. Ciasteczka są kruche i pyszne a wykonanie ich zajmuje dosłownie chwilę.

Składniki

  • mąka kukurydziana 150g
  • mąka jaglana 50g
  • ksylitol 50g
  • masło 20g
  • pasta sezamowa tahini 120g
  • sezam 20g
  • 1 jajko
  • szczypta proszku do pieczenia
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kruche ciasteczka sezamowe bez glutenu

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w kulę. Gdyby ciasto nie chciało się kleić, dodajemy zimnej wody. Odrywamy po kawałku ciasta i formujemy ciasteczka. Wykładamy na dużą blaszkę z papierem do pieczenia. Ciasteczka smarujemy mlekiem, posypujemy sezamem i siemieniem lnianym. Pieczemy w temp. 200 st. ok. 15 minut. Studzimy. Można posypać pudrem z ksylitolu. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń