Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie! Zapraszam Was na kruchutkie makowe ciasteczka. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Wszystkie składniki wrzucam do miski, zagniatam ciasto i zawijam w foliową torebkę. Chowam na godzinę do lodówki.
Po tym czasie ciasto cieniutko rozwałkowuję na oprószonym mąką blacie. Wycinam kształty – u mnie akurat będą to same gwiazdki – i przenoszę je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekę około 10 minut. Smacznego!!!