Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogoda nie rozpieszcza. Wciąż deszcz i chmury. Co za weekend. Bez kawy się nie obejdzie. A jak kawa, to musi być do niej coś słodkiego. A jak coś słodkiego to muszą to być ciasteczka. Koniecznie kruche i pyszne. Ciacha polecam wszystkim, którzy tak jak ja potrzebują szybkiej dawki energii, by przeżyć ten ponury i deszczowy weekend.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 390
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1968
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3930
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3823
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 390
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1968
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3930
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3823
Składniki
Masło ucieramy z cukrem pudrem oraz waniliowym na puszystą masę. Dodajemy jajko i szczyptę soli, dalej miksujemy masę na wysokich obrotach. Następnie dosypujemy mąkę i ucieramy całość do uzyskania jednolitego ciasta.
Przekładamy masę do rękawa cukierniczego zaopatrzonego w dużą końcówkę (ciasto jest gęste i ciężko byłoby wycisnąć je poprzez mały otwór). Blachę smarujemy tłuszczem i oprószamy lekko mąką.
Przy użyciu rękawa cukierniczego wyciskamy ciasto na blachę tworząc malutkie ciasteczka. Na wierzchu każdego układamy po kilka rodzynek. Wkładamy blachę do piecyka rozgrzanego do 180 stopni C na 15-20 minut dopóki ciasteczka się nie zarumienią. Po upieczeniu odstawiamy je do ostygnięcia. Ciasteczka można przechowywać nawet 2 tyg. w szczelnej puszce lub słoiku.
Smacznego!