Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogoda nie rozpieszcza. Wciąż deszcz i chmury. Co za weekend. Bez kawy się nie obejdzie. A jak kawa, to musi być do niej coś słodkiego. A jak coś słodkiego to muszą to być ciasteczka. Koniecznie kruche i pyszne. Ciacha polecam wszystkim, którzy tak jak ja potrzebują szybkiej dawki energii, by przeżyć ten ponury i deszczowy weekend.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Masło ucieramy z cukrem pudrem oraz waniliowym na puszystą masę. Dodajemy jajko i szczyptę soli, dalej miksujemy masę na wysokich obrotach. Następnie dosypujemy mąkę i ucieramy całość do uzyskania jednolitego ciasta.
Przekładamy masę do rękawa cukierniczego zaopatrzonego w dużą końcówkę (ciasto jest gęste i ciężko byłoby wycisnąć je poprzez mały otwór). Blachę smarujemy tłuszczem i oprószamy lekko mąką.
Przy użyciu rękawa cukierniczego wyciskamy ciasto na blachę tworząc malutkie ciasteczka. Na wierzchu każdego układamy po kilka rodzynek. Wkładamy blachę do piecyka rozgrzanego do 180 stopni C na 15-20 minut dopóki ciasteczka się nie zarumienią. Po upieczeniu odstawiamy je do ostygnięcia. Ciasteczka można przechowywać nawet 2 tyg. w szczelnej puszce lub słoiku.
Smacznego!