Do góry

Desery Przepis na:

Kruche ciasto borówkowo-malinowe.

Kruche ciasto borówkowo-malinowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 798 Ocena: 15279

Dodano:

Odsłon: 19422

Delikatne rozpływa się w ustach:)

Składniki

  • borówka amerykańska 250g
  • maliny 300g
  • 5 jajek
  • pr.do pieczenia 3 łyżeczki
  • 3,5 szkl.mąki
  • 3/4 szkl.cukru
  • 2 łyżki cukier puder do białek
  • 2 budynie waniliowe po 40g bez cukru
  • cukier puder do posypania
  • masło 200g
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek.
    Z podanych składników zagnieść ciasto.
    3/4 ciasta rozwałkować i dać na blachę 25/36cm wyłożoną papierem do pieczenia.
    Pozostałą część ciasta 1/3 dać do folii i do zamrażalnika.

    Ciasto podziurawić widelcem i zapiec 10 min.

  2. Pianę ubić z dwoma łyżkami cukru pudru,dodać budyń w proszku i wymieszać.
    Do wymieszanej piany dać borówki ,pianę wyłożyć na podpieczony spód.
    Na wierzch rozsypać maliny.

  3. Na wierzch malin utrzeć pozostałą 1/3 część ciasta.
    Dać do nagrzanego piekarnika do 190st góra-dół i piec do złotego koloru.
    Wystudzone posypać cukrem pudrem.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń