Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto kakaowe z pianką i bananami to świetna propozycja na łatwe ciacho dla gości. Polecam przepis.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 212
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2649
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 227
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 238
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 212
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2649
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 227
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 238
Składniki
Ciasto; Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Dodajemy masło, żółtka,kakao i cukier. Szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części.
Pianka; Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i dalej miksujemy aż cukier się rozpuści. Następnie wsypujemy proszek budyniowy i chwilkę miksujemy. Pod koniec miksowania wlewamy małą stróżką olej cały czas miksując
Banany obieramy i kroimy w plasterki. Jedną część ciasta wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę(33 x 20 cm). Następnie wykładamy plasterki bananów, na to pianka i na koniec druga część ciasta. Pieczemy około 50-60 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)