Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto kakaowe z pianką i bananami to świetna propozycja na łatwe ciacho dla gości. Polecam przepis.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Ciasto; Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Dodajemy masło, żółtka,kakao i cukier. Szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części.
Pianka; Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i dalej miksujemy aż cukier się rozpuści. Następnie wsypujemy proszek budyniowy i chwilkę miksujemy. Pod koniec miksowania wlewamy małą stróżką olej cały czas miksując
Banany obieramy i kroimy w plasterki. Jedną część ciasta wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę(33 x 20 cm). Następnie wykładamy plasterki bananów, na to pianka i na koniec druga część ciasta. Pieczemy około 50-60 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)