Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zamiast masła nieco zdrowsze i mniej tłuste mleko kokosowe świetnie sprawdziło się w kruchym cieście np. do tart, szarlotki lub placka ze śliwkami
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 313
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5122
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4896
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45109
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 694
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 313
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5122
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4896
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45109
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 694
Składniki
Na stolnicy wysypuję mąkę, cukier, cukier waniliowy domowym sposobem, wbijam żółtka jaj, dodaję mleko kokosowe i zagniatam. Ciasto wyrabiam dość szybko, mocno uciskając. Zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na jakiś kwadrans (albo 2 jak zapomnę :) przed wykorzystaniem do wypieku. Często kawałek ciasta zamrażam do wykorzystania w późniejszym czasie - kiedy zajdzie potrzeba, wyciągam z zamrażarki i przygotowuję coś słodkiego w 10 minut, np aronię pod kruszonką :)
Często kawałek ciasta zamrażam do wykorzystania w późniejszym czasie - kiedy zajdzie potrzeba, wyciągam z zamrażarki i przygotowuję coś słodkiego w 10 minut, np cramble (owoce pod kruszonką:)