Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasto z gruszkami. Najlepiej smakuje ciepłe podane z gałką lodów. Polecam wypróbowanie ciasta.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Makę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka, zimne masło i cukier. Szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao i łączymy ze sobą. Kule zawijamy w folię i chowamy do zamrażalnika na 1 godzinę. Gruszki obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy gruszki i dodajemy miód. Smażymy na małym ogniu około 5-7 minut aż owoce zmiękną. Studzimy. Na blaszkę 24 x 32 cm wykładamy jedną jasną część ciasta. Wykładamy na ciasto gruszki. Na gruszki wykładamy ciemne ciasto. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier. Ubitą pianę wykładamy na ciemne ciasto. Na wierzch wykładamy jasne ciasto. Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)