Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasto z gruszkami. Najlepiej smakuje ciepłe podane z gałką lodów. Polecam wypróbowanie ciasta.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Makę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka, zimne masło i cukier. Szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao i łączymy ze sobą. Kule zawijamy w folię i chowamy do zamrażalnika na 1 godzinę. Gruszki obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy gruszki i dodajemy miód. Smażymy na małym ogniu około 5-7 minut aż owoce zmiękną. Studzimy. Na blaszkę 24 x 32 cm wykładamy jedną jasną część ciasta. Wykładamy na ciasto gruszki. Na gruszki wykładamy ciemne ciasto. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier. Ubitą pianę wykładamy na ciemne ciasto. Na wierzch wykładamy jasne ciasto. Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)