Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna bezglutenowa propozycja deserowa ️ Wspaniałe i niezwykle delikatne kruche ciasto, smaczne i bardzo maślane
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 298
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 298
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść, aż ciasto będzie odchodziło od rąk. Schłodzić w lodówce ok. 30 minut. Podzielić ciasto na dwie części: 1/3 i 2/3. Większą część ciasta wyłożyć do formy (u mnie 24x24 cm). Podpiec przez 15 minut w 180 stopniach, grzanie góra-dół. Umyte owoce wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Wyłożyć na podpieczone ciasto. Resztę surowego ciasta wyłożyć na owoce (można też je zetrzeć na tarce). Piec razem przez 25-30 minut. Wyciągnąć z piekarnika i wystudzić. Smacznego!