Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche ciasto z owocami"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 234
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104559
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 234
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104559
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Składniki
Zimne masło posiekaj ostrym nożem z 3/4 szklanki cukru (resztę odłóż do kruszonki). Dodaj żółtka oraz mąkę przesianą razem z pro szkiem do pieczenia i cynamonem. Szybko zagnieć kruche ciasto.
Z ciasta uformuj kulę, owiń ją folią i odłóż na minimum 30 minut do lodówki. Po tym czasie 1/4 porcji ciasta odłóż. Resztą wylep średniej wielkości tortownicę. Na cieście rozłóż rozmrożone owoce. Oprósz je cynamonem.
Pozostałe ciasto zagnieć raz jeszcze z odłożonym cukrem. Powstałą kruszonką posyp ułożone na spodzie owoce. Całość wstaw do piekarnika. Piecz ciasto ok. 45 minut w temp. 180 st. Dowolnie udekoruj.
12 porcji, czas ok. 70 min; porcja – 290 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety