Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja smaku.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki. Truskawki wypłukaj obierz z szypułek zostaw na sicie.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem,dodaj margarynę, żółtka,jajko i śmietanę.Zagnieść ciasto.Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia ciasta rozwałkuj i wyłóż do blachy.Ciasto ponakuwaj widelcem i podpiecz około 10 minut następnie wyłóż truskawki jeśli są duże przekrój na pół.Wierzch posyp kruszonką.Piecz około 30 minut w temperaturze 180 st .Smacznego.