Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 2235
Dodano: 19.09.2015
Odsłon: 12857
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Ciasto:
Śliwki umyć, przekroić na pół i wyjąć pestki.
Wszystkie składniki ciasta zagnieść, podzielić dwie nie równe części . Formę wyłożyć papierem do pieczenia, spód wykleić większą częścią ciasta, na nim ułożyć śliwki, skórką do dołu, piec w temperaturze 190º C przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Mniejszą części włożyć do zamrażalnika przynajmniej na godzinę.
Pianka budyniowa:
Białka ubić na sztywno, nie przerywając ubijania małymi partiami dodawać cukier, następnie wsypać budyń, gdy składniki się połączą powoli wlewać olej i jeszcze chwilę miksować
Na wystudzony spód wyłożyć piankę budyniową, Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta.
Piec w temperaturze 190º C przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika przestudzić, posypać cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

kstr54 21 września 2015Zgłoś do usunięcia
wspaniale ciacho!! dla mnie najwspanialsze z malinami i jagodami!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

anulka12 19 września 2015Zgłoś do usunięcia
Smakowite połączenie.1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 19 września 2015Zgłoś do usunięcia
Pyszne <31 Kto głosował? | Odpowiedz