Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowe kruche ciasto, z owocami sezonowymi u mnie wersji ze śliwkami oraz przepyszną pianką budyniową.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7552
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 193
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2303
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7552
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 193
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2303
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Składniki
Ciasto: Śliwki umyć, przekroić na pół i wyjąć pestki. Wszystkie składniki ciasta zagnieść, podzielić dwie nie równe części . Formę wyłożyć papierem do pieczenia, spód wykleić większą częścią ciasta, na nim ułożyć śliwki, skórką do dołu, piec w temperaturze 190º C przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Mniejszą części włożyć do zamrażalnika przynajmniej na godzinę.
Pianka budyniowa: Białka ubić na sztywno, nie przerywając ubijania małymi partiami dodawać cukier, następnie wsypać budyń, gdy składniki się połączą powoli wlewać olej i jeszcze chwilę miksować Na wystudzony spód wyłożyć piankę budyniową, Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta. Piec w temperaturze 190º C przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika przestudzić, posypać cukrem pudrem.