Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasteczka z kokosem,łatwe w zrobieniu....!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1170
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 208
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2227
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4280
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1170
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 208
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2227
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4280
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę margarynę, jaja i olejek. Wyrabiamy masę.
Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na ok 2h.
Ciasto nie powinno się lepić, być delikatne,ciężkie. Ciasto rozwałkowujemy( stolnica lekko oprószona mąką i wałek także) na ok 3-5mm i wycinamy ciasteczka szklanką lub foremkami.
Pieczemy w 175st ok 10-12 min dla ciasteczek większych i ok 8 min dla mniejszych.Powinny być złoto rumiane.
Smacznego!