Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, proste i szybkie ciasto z wiórkami kokosowymi i dużą ilością słodkich truskawek. Takie zestawienie będzie smakowało nawet tym, którzy za kokosem nie przepadają ponieważ nie jest on bardzo wyczuwalny w tym cieście a nadaje fajnej kruchości ciastu. Ciasto nie jest bardzo słodkie więc warto po upieczeniu posypać je sporą ilością cukru pudru:)) Bardzo polecam:))
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5033
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4862
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44958
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 590
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5033
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4862
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44958
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 590
Składniki
CIASTO KRUCHE: Do miski lub na stolnicę wsypać mąkę, dodać wiórki kokosowe, cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać masło i jajka, Wyrobić ciasto. 2/3 ciasta włożyć do lodówki na 1,5 godz. a 1/3 włożyć do zamrażarki. Przygotować formę do pieczenia o wymiarach 21×23 cm lub trochę większą (wtedy trzeba troszkę skrócić czas pieczenia). Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Włączyć piekarnik i ustawić temp. 180 st. C, termoobieg. Po upływie 1,5 godz. ciasto wyjąć z lodówki i wylepić nim dno przygotowanej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec. ok. 14 – 15 min do lekkiego zrumienienia. W czasie podpiekania spodu ciasta przygotować nadzienie truskawkowe.
NADZIENIE TRUSKAWKOWE: ruskawki oczyścić i umyć. Przekroić na pół, lub na trzy części jeśli są większe. Przełożyć do miski i dodać do nich mąkę ziemniaczaną. Wymieszać.
WYKONANIE: Podpieczony spód ciasta posypać bułką tartą. Wyłożyć równomiernie nadzienie truskawkowe. Wyjąć 1/3 ciasta z zamrażarki. Ciasto zetrzeć na dużych oczkach tarki na truskawki równomiernie. Włożyć do piekarnika i piec ok. 27-30 min. w 180 st. C, termoobieg do zrumienienia wierzchu ciasta. Po upieczeniu ciasto lekko przestudzić i dość obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego!