Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche łamańce z miodowo-bakaliowym makiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Ciasto: zagnieć. Ufor muj kulę, włóż na 30 minut do lodówki. Z ciasta zrób cienkie wałeczki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 minut w temp. 180°C.
Masa: mak gotuj z mlekiem ok. 30 minut. Odcedź, dwukrotnie zmiel.
Dodaj miód i posiekane bakalie, wsyp cukier waniliowy, utrzyj. Masę przełóż do naczynia, wetknij w nią łamańce. Udekoruj bakaliami.Źródło: Chwila dla Ciebie