Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche łamańce z miodowo-bakaliowym makiem"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ciasto: zagnieć. Ufor muj kulę, włóż na 30 minut do lodówki. Z ciasta zrób cienkie wałeczki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 minut w temp. 180°C.
Masa: mak gotuj z mlekiem ok. 30 minut. Odcedź, dwukrotnie zmiel.
Dodaj miód i posiekane bakalie, wsyp cukier waniliowy, utrzyj. Masę przełóż do naczynia, wetknij w nią łamańce. Udekoruj bakaliami.Źródło: Chwila dla Ciebie