Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogoda niestety nie rozpieszcza, więc przed nami coraz dłuższe jesienne wieczory spędzane w domu. Może warto ten czas wykorzystać i przygotować coś pysznego. Dzisiaj stawiam na deser, a dokładniej na kruche rogaliki z nadzienie. Z powodzeniem możecie je przygotowywać razem ze swoimi dziećmi, co z pewnością im bardzo się spodoba. Dla zachęty dodam tylko, że rogaliki są naprawdę kruche, a jako nadzienia użyłam domowych powideł Mamy. Same pychoty. Zapraszam :)
Zupa ogórkowa jest klasykiem na polskich stołach. Przede wszystkim jest uwiel...
Odsłon: 8512
Kartoflanka Magdy Gessler to sycąca zupa, która powstaje na bazie żeberek i b...
Odsłon: 3845
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 2933
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 722
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 104
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 259
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 722
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 104
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 259
Składniki
Mąkę pszenną wraz proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko, dodać pokrojoną miękką margarynę, jajko, żółtka, cukier, cukier waniliowy i kwaśną śmietanę. Następnie wyrobić ciasto (najlepiej rękami), a w razie potrzeby dosypać mąki. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na ok. pół godziny. Po tym czasie stolnice posypać mąką, a ciasto cienko rozwałkować, następnie wykroić kwadraty i nałożyć po 1-2 łyżeczki powideł w jednym z kątów i zawinąć rogalik.
Tak przygotowane rogaliki piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-30 min.
Upieczone rogaliki zostawić do wystudzenia, a następnie polukrować.
Smacznego :)
:)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto szpinakowe z truskawkami
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Ciasto szpinakowe z truskawkami
Pamiętasz popularne ciasto Leśny Mech? Warto odkurzyć stary przepis. A poniew...
Odsłon: 519
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47875