Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogoda niestety nie rozpieszcza, więc przed nami coraz dłuższe jesienne wieczory spędzane w domu. Może warto ten czas wykorzystać i przygotować coś pysznego. Dzisiaj stawiam na deser, a dokładniej na kruche rogaliki z nadzienie. Z powodzeniem możecie je przygotowywać razem ze swoimi dziećmi, co z pewnością im bardzo się spodoba. Dla zachęty dodam tylko, że rogaliki są naprawdę kruche, a jako nadzienia użyłam domowych powideł Mamy. Same pychoty. Zapraszam :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15202
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8962
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15202
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8962
Składniki
Mąkę pszenną wraz proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko, dodać pokrojoną miękką margarynę, jajko, żółtka, cukier, cukier waniliowy i kwaśną śmietanę. Następnie wyrobić ciasto (najlepiej rękami), a w razie potrzeby dosypać mąki. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na ok. pół godziny. Po tym czasie stolnice posypać mąką, a ciasto cienko rozwałkować, następnie wykroić kwadraty i nałożyć po 1-2 łyżeczki powideł w jednym z kątów i zawinąć rogalik.
Tak przygotowane rogaliki piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-30 min.
Upieczone rogaliki zostawić do wystudzenia, a następnie polukrować.
Smacznego :)
:)