Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche rogaliki, które można przygotować z dowolnym nadzieniem.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21611
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21611
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Składniki
Wszystkie składniki szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią i chłodzić w lodówce min. 30-60 minut. Biały ser wymieszać z dżemem. Schłodzone ciasto podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować na okrąg. Przeciąć na 8 części tak, jak pizzę. Na każdym trójkącie nałożyć trochę nadzienia. Zwinąć w rogaliki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 190°C. Piec ok. 15-20 minut. Przygotować lukier. Przesiać cukier puder, dodać wodę i rozetrzeć. Lukrem posmarować zimne rogaliki.