Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche rogaliki, które można przygotować z dowolnym nadzieniem.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 24412
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 183
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 388
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 561
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 24412
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 183
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 388
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 561
Składniki
Wszystkie składniki szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią i chłodzić w lodówce min. 30-60 minut. Biały ser wymieszać z dżemem. Schłodzone ciasto podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować na okrąg. Przeciąć na 8 części tak, jak pizzę. Na każdym trójkącie nałożyć trochę nadzienia. Zwinąć w rogaliki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 190°C. Piec ok. 15-20 minut. Przygotować lukier. Przesiać cukier puder, dodać wodę i rozetrzeć. Lukrem posmarować zimne rogaliki.