Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche rogaliki, które można przygotować z dowolnym nadzieniem.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 329
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4605
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 400
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29453
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 329
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4605
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 400
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29453
Składniki
Wszystkie składniki szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią i chłodzić w lodówce min. 30-60 minut. Biały ser wymieszać z dżemem. Schłodzone ciasto podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować na okrąg. Przeciąć na 8 części tak, jak pizzę. Na każdym trójkącie nałożyć trochę nadzienia. Zwinąć w rogaliki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 190°C. Piec ok. 15-20 minut. Przygotować lukier. Przesiać cukier puder, dodać wodę i rozetrzeć. Lukrem posmarować zimne rogaliki.