Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche rogaliki, które można przygotować z dowolnym nadzieniem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3722
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2056
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5474
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5510
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3722
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2056
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5474
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5510
Składniki
Wszystkie składniki szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią i chłodzić w lodówce min. 30-60 minut. Biały ser wymieszać z dżemem. Schłodzone ciasto podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować na okrąg. Przeciąć na 8 części tak, jak pizzę. Na każdym trójkącie nałożyć trochę nadzienia. Zwinąć w rogaliki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 190°C. Piec ok. 15-20 minut. Przygotować lukier. Przesiać cukier puder, dodać wodę i rozetrzeć. Lukrem posmarować zimne rogaliki.