Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche rogaliki, które można przygotować z dowolnym nadzieniem.
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 17
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 11
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5055
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2592
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 410
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 133
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 17
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 11
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5055
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2592
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 410
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 133
Składniki
Wszystkie składniki szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią i chłodzić w lodówce min. 30-60 minut. Biały ser wymieszać z dżemem. Schłodzone ciasto podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować na okrąg. Przeciąć na 8 części tak, jak pizzę. Na każdym trójkącie nałożyć trochę nadzienia. Zwinąć w rogaliki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 190°C. Piec ok. 15-20 minut. Przygotować lukier. Przesiać cukier puder, dodać wodę i rozetrzeć. Lukrem posmarować zimne rogaliki.