Do góry

Desery Przepis na:

Kruche różyczki

Kruche różyczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3969

Dodano:

Odsłon: 7158

Ciasteczka doskonale prezentują się na talerzu i są bardzo smaczne.

Składniki

  • mąka 40 dag
  • masło 25 dag
  • żółtka 5 sztuk
  • białko 1 sztuka
  • cukier puder 10 dag + do posypania
  • szczypta soli
  • marmolada
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kruche różyczki

Przygotowanie

  1. Mąkę, masło, żółtka, cukier puder i sól zagnieść na jednolitą masę.

  2. Ciasto rozwałkować na grubość ok 3mm. Wykrawać literatką kółka.
    5 kółek ułożyć tak ,żeby lekko nachodziło jedno na drugie. Posmarować złączenia rozkłóconym białkiem. Na krążki nałożyć marmoladę.

  3. Zwinąć w rulonik.Przekroić na pół. Wychodzą dwie różyczki.

  4. Różyczki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozchylić lekko płatki.
    Piec ok. 15 min w 170 stopniach.
    Gdy wystygną można posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń