Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka doskonale prezentują się na talerzu i są bardzo smaczne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1655
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1655
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Składniki
Mąkę, masło, żółtka, cukier puder i sól zagnieść na jednolitą masę.
Ciasto rozwałkować na grubość ok 3mm. Wykrawać literatką kółka. 5 kółek ułożyć tak ,żeby lekko nachodziło jedno na drugie. Posmarować złączenia rozkłóconym białkiem. Na krążki nałożyć marmoladę.
Zwinąć w rulonik.Przekroić na pół. Wychodzą dwie różyczki.
Różyczki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozchylić lekko płatki. Piec ok. 15 min w 170 stopniach. Gdy wystygną można posypać cukrem pudrem.