Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i kolorowe choinki, idealne na stół - jako dekoracja, ale również do zjedzenia :)
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 140
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 69
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 100
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 54
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 47
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 140
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 69
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 100
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 54
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 47
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę, margarynę kroimy w kawałki. Jajka, proszek, serek i cukier dodajemy do reszty składników - zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny. Ciasto wałkujemy, wycinamy gwiazdki. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180stopni. Polewę rozpuszczamy. Gwiazdki układamy od największej do najmniejszej przekładając je polewą, która sprawi, że choinki będą się trzymały. Dekorujemy pisakami i posypkami wg fantazji :)