Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i kolorowe choinki, idealne na stół - jako dekoracja, ale również do zjedzenia :)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19212
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19212
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę, margarynę kroimy w kawałki. Jajka, proszek, serek i cukier dodajemy do reszty składników - zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny. Ciasto wałkujemy, wycinamy gwiazdki. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180stopni. Polewę rozpuszczamy. Gwiazdki układamy od największej do najmniejszej przekładając je polewą, która sprawi, że choinki będą się trzymały. Dekorujemy pisakami i posypkami wg fantazji :)