Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i kolorowe choinki, idealne na stół - jako dekoracja, ale również do zjedzenia :)
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 135
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 73
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 31
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 10
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7817
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 135
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 73
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 31
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 10
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7817
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę, margarynę kroimy w kawałki. Jajka, proszek, serek i cukier dodajemy do reszty składników - zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny. Ciasto wałkujemy, wycinamy gwiazdki. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180stopni. Polewę rozpuszczamy. Gwiazdki układamy od największej do najmniejszej przekładając je polewą, która sprawi, że choinki będą się trzymały. Dekorujemy pisakami i posypkami wg fantazji :)