Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto robi się kilka minut. Jest bardzo smaczne. Lekko kwaskowy smak dobrze współgra ze słodyczą kruchego ciasta.
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 960
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 451
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 960
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 451
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wrzucić do malaksera i zmiksować na "piaskową konsystencję". Można je także rozetrzeć w palcach. 3/4 ciasta rozsypać na blachę o wymiarach 36/25 cm, lekko docisnąć. Na cieście ułożyć owoce.
Pianka: Białka ubić z cukrem, na koniec dodawać kisiel. Wyłożyć na owoce. Na pianie z białek rozsypać resztę ciasta.
Piec 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Upieczone ciasto po ostygnięciu oprószyć cukrem pudrem i udekorować gałązką czerwonej porzeczki.