Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto należy do prostych w wykonaniu, a jednocześnie do bardzo smacznych. Polecam.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść na jednolitą masę. Odkroić niewielką część na zrobienie kratki ozdobnej. Pozostałe ciasto wyłożyć na blachę /wym.25x35/ wyłożoną papierem do pieczenia.
Do gotowej masy makowej dodać grubo posiekane orzechy, rodzynki, skórkę pomarańczową, pianę ubitą z trzech białek i zapach migdałowy. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto w blasze.
Z odłożonej części ciasta zrobić cienkie wałeczki i uformować na wierzchu ozdobną kratkę
Piec przez ok 50-60 minut w tem. 180 st.C.
Smakuje z kawką i z herbatką SMACZNEGO!