Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno maślane, z dużą ilością owoców. Część ciasta tworzy spód, mniejsza część to kruszonka z wierzchu. Bardzo proste, pyszne szczególnie lekko ciepłe, idealne z gałką lodów.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9661
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9661
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Mąkę, masło, cukier, żółtka, proszek i sól wymieszać i rozetrzeć na kruszonkę. Odmierzyć 150 g. Do reszty dodać białka i ponownie wymieszać. Włożyć ciasto i kruszonkę do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach, rozłożyć równą warstwę na spodzie foremki. Piec 20 minut w 180°, w tym czasie pokrojone owoce podsmażyć, można dodać trochę cynamonu. Na podpieczony spód wyłożyć owoce, posypać kruszonką, piec jeszcze ok. 25 minut, do zrumienienia kruszonki z wierzchu.