Do góry

Desery Przepis na:

Kruche z porzeczkami

Kruche z porzeczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1814

Dodano:

Odsłon: 1118

Proste ciasto na szybko i smacznie!

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto: Z mąki, margaryny, proszku do pieczenia, cukru, żółtek i śmietany zarabiamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę o wymiarach 25/36 wyłożoną papierem do pieczenia.

    Umyte i odsączone porzeczki wykładamy na ciasto.

  2. Piana: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Pianę wykładamy na porzeczki i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 07 listopada 2017 Cudne i bardzo smakowite ciasto. Chętnie skosztowałabym choć kawałeczek :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń