Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na szybko i smacznie!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 310
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 224
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3316
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 310
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 224
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3316
Składniki
Ciasto: Z mąki, margaryny, proszku do pieczenia, cukru, żółtek i śmietany zarabiamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę o wymiarach 25/36 wyłożoną papierem do pieczenia. Umyte i odsączone porzeczki wykładamy na ciasto.
Piana: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Pianę wykładamy na porzeczki i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.