Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar się zaczął, więc ciasto bez niego nie może się obejść. Super słodkie ciasto z nutą kwaskowości.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Rabarbar oczyścić i pokroić na małe kawałki.
Do rondla wlać wodę, wymieszać cukier z kisielem i zagotować ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Dodać pokrojony rabarbar i mieszając gotować na małym ogniu 3 min. Ostudzić.
Na stolnice przesiać obie mąki, posiekać margarynę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części.
Na blaszkę 25x25 wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć 1 część ciasta, a następnie wyłożyć nadzienie rabarbarowe. Przykryć drugą częścią ciasta. Wierzch nakłuć widelcem.
Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec na termoobiegu 30 min. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego :)