Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2585
Dodano: 24.01.2010
Odsłon: 9728
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Cukry, tłuszcze i jajko utrzeć (najlepiej mikserem na najszybszych obrotach) na puszystą masę. Mąkę wymieszać z cynamonem i goździkami. Masę dodać do mąki i wysiekać kruche ciasto - w razie potrzeby dosypać maki. Ciasto chłodzić godzinę w lodówce.
Zimne ciasto rozwałkowywać na grubość 2-3 mm, wycinać ciasteczka. Piec ok. 10 minut w 150 stopniach, termoobieg. Tyle mniej więcej piekły się drobne ciasteczka, większe, oczywiście, potrzebują nieco dłużej.
Smacznego chrupania. :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

margo21 25 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
ojej juz zapomniałam jak sie robi takie ciasteczka idą do ulubionych0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 24 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Tak sobie dziś wspominaliśmy święta, patrząc na zimę i -15 stopni. :) A że jesteśmy ciepłolubni, to zamiast sanek - ciasteczka. :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 24 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
ależ tu jest świątecznie i pachnąco:)0 Kto głosował? | Odpowiedz