Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimowe - z cynamonem i goździkami, nie są bardzo słodkie. Doskonałe dla dorosłych do piwa, lub do chrupania - dla każdego. :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5839
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1292
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12552
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5273
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5839
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1292
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12552
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5273
Składniki
Cukry, tłuszcze i jajko utrzeć (najlepiej mikserem na najszybszych obrotach) na puszystą masę. Mąkę wymieszać z cynamonem i goździkami. Masę dodać do mąki i wysiekać kruche ciasto - w razie potrzeby dosypać maki. Ciasto chłodzić godzinę w lodówce.
Zimne ciasto rozwałkowywać na grubość 2-3 mm, wycinać ciasteczka. Piec ok. 10 minut w 150 stopniach, termoobieg. Tyle mniej więcej piekły się drobne ciasteczka, większe, oczywiście, potrzebują nieco dłużej.
Smacznego chrupania. :)