Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimowe - z cynamonem i goździkami, nie są bardzo słodkie. Doskonałe dla dorosłych do piwa, lub do chrupania - dla każdego. :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10589
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11593
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 604
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10589
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11593
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 604
Składniki
Cukry, tłuszcze i jajko utrzeć (najlepiej mikserem na najszybszych obrotach) na puszystą masę. Mąkę wymieszać z cynamonem i goździkami. Masę dodać do mąki i wysiekać kruche ciasto - w razie potrzeby dosypać maki. Ciasto chłodzić godzinę w lodówce.
Zimne ciasto rozwałkowywać na grubość 2-3 mm, wycinać ciasteczka. Piec ok. 10 minut w 150 stopniach, termoobieg. Tyle mniej więcej piekły się drobne ciasteczka, większe, oczywiście, potrzebują nieco dłużej.
Smacznego chrupania. :)