Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto idealnie komponuje się z jabłkami i delikatnym budyniem.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 631
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 285
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 141
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 137
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 13564
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 631
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 285
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 141
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 137
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 13564
Składniki
Mąkę wymieszać na stolnicy z cukrem i proszkiem do pieczenia, a następnie posiekać z masłem. Pośrodku ciasta zrobić dołek, wlać do niego żółtka i szybko zagnieść całość.
1/3 ciasta odłożyć, zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika. Resztę ciasta rozwałkować i umieścić w formie do pieczenia o wymiarach ok. 36x21 cm, wykładając także boki na wysokość ok. 2 cm.
Jabłka obrać i pokroić w ósemki, usuwając gniazda nasienne, a następnie rozłożyć na cieście.
Budyń ugotować i gorący wylać na jabłka.
Zamrożone ciasto zetrzeć na tarce i rozłożyć na budyniu.
Piec ciasto w temperaturze 180 st. C przez 50-60 minut, do lekkiego zrumienienia wierzchu.