Do góry

Desery Przepis na:

Kruchy jabłkowiec

Kruchy jabłkowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 2090

Dodano:

Odsłon: 6030

Bardzo kruchutkie ciasto. Krem z jabłkami i ciastem są smaczne!

Składniki

  • Ciasto:
  • Jajo kurze 1
  • zółtka 3 szt
  • Cukier wanilinowy
  • Proszek do pieczenia łyzeczki
  • Margaryna
  • Cukier puder1 szkl
  • mąka pszenna Typ 500 0,5 kg
  • Masa serowa:
  • mleko 0,5 szkl
  • budyń śmietankowy
  • margaryna
  • cukier puder 20 dag
  • jaja 3
  • Ser biały 50 dag
  • Masa jabłkowa:
  • jabłka 1,20 kg
  • galaretka o smaku kiwi
  • cukier 5 łyżek
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kruchy jabłkowiec

Przygotowanie

  1. Ciasto: Z mąki, margaryny, cukru pudru, jaj, proszku do pieczenia i cukru waniliowego robimy ciasto dzielimy na 3 części i pieczemy placki w formie 25/36 w 160 stopniach ok. 20 minut. Masa serowa: Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem. Ser mielimy i dodajemy wraz z ubitą pianą do żółtek. Dajemy na ogień i gotujemy. W mleku rozpuszczamy budyń wlewamy do sera i gotujemy do zgęstnienia. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy, ścieramy na dużej tarce, smażymy, wsypujemy galaretkę i cukier. Przełożenie ciasta: Ciasto- ser- ciast- masa jabłkowa- ciasto- polewa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń