Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kubeczkowe ciasto jogurtowe z czereśniami
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 309
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 349
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13147
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 82
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 309
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 349
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13147
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 82
Składniki
W misce mieszamy jajka z jogurtem oraz olejem. W osobnej misce łączymy suche składniki: przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Mokre składniki przelewamy do suchych i delikatnie mieszamy składniki. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Czereśnie wypestkować a następnie posypać odrobiną mąki pszennej wymieszanej z ziemniaczaną ( ok. pół łyżeczki każdej mąki). Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.