Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i smaczne biszkoptowe ciasteczka obtoczone we wiórkach kokosowych.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Ubić białka z cukrem i wodą najpierw chwilę na zimno, potem na parze. Miksować ok. 20 min. Jak jest gęste zdjąć rondel z pary i miksować aż ostygnie. (ok. 20 min.) Wmieszać drewnianą łyżką partiami zmieszaną mąkę tortową z ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni C. Piec ok. 1 godz. Proporcja na dużą blachę do pieczenia. Biszkopt najlepiej upiec 1 dzień lub 2 dni wcześniej. Blachę z wystudzonym biszkoptem przechować w worku foliowym lub przykryte folią spożywczą. Przygotować polewę kakaową- mleko + cukier rozpuścić w rondlu, dodać miękkie masło i kakao i mieszać na małym ogniu na jednolitą masę. Biszkopt kroimy w kostki kwadratowe lub prostokątne jak kto woli. Widelec wkłuwamy w każdą kostkę i zanurzamy w polewie kakaowej ( jeżeli polewa już ostygnie znowu chwilę podgrzać) , a następnie obtaczamy we wiórkach kokosowych wysypanych do miseczki. Ciasteczka uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych.