Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kulebiak w boczku i porach"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Umyty i osuszony udziec z indyka zmiel dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.
Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Ostudzoną dodaj do mięsa razem z jajkami oraz przyprawą do indyka. Całość ponownie skręć w maszynce.
Z podanych składników zagnieć sprężyste ciasto. Ulep z niego kulę, owiń w folię spożywczą i włóż na pół godziny do zamrażarki. Potem rozwałkuj na placek średniej grubości.
Por umyj i oddziel wszystkie warstwy. Rozłóż je na cieście, a na nich umieść plastry wędzonego boczku. Całość pokryj równo masą mięsną i zwiń ciasno w gruby rulon. Wierzch posmaruj lekko osolonym żółtkiem i ozdobnie natnij.
Tak przygotowany kulebiak piecz pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Kurier TV