Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kulebiak z kapustą"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39337
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 407
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9264
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39337
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 407
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9264
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, 2 jajek, 2 łyżek rozpuszczonego masła i połowy łyżeczki soli. Uformuj kulę, posmaruj ją olejem, odstaw na ok. 30 minut do lodówki.
Z kapusty usuń wierzchnie liście, wykrój głąb, cienko poszatkuj. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę z czosnkiem, smaż na rumiano. Dodaj kapustę. Wsyp po szczypcie soli, pieprzu i cukru. Smaż kilka minut, mieszając. Kiedy kapusta zacznie się rumienić, wlej łyżkę octu. Zamieszaj, odparuj. Duś, aż kapusta zmięknie.
Dodaj żurawinę, wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na płat, na połowie rozłóż farsz. Przykryj resztą ciasta, zlep brzegi. Wierzch kulebiaka posmaruj białkiem, posyp sezamem i kminkiem. Ułóż na blasze. Piecz 30 min w 200 st.
czas ok. 70 min; porcja – 240 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety