Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bardzo proste i słodkie :))
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Na samym początku ubijamy śmietankę z odrobinką cukru. Ja dodałam dwie łyżeczki zwykłego i to wystarczało, kuleczki nie były przesłodzone. Gdy to zrobimy podgrzwamy lekko mleko.
Mleko wlewamy do miseczki. Wiórki też wysypujemy na jakieś płaskie naczynie. Następnie moczymy biszkopty w mleku tak po 1-2 sekundy z każdej strony. Gdy to zrobimy na biszkopt nakładamy bitą śmietanę i przykrywamy drugim biszkoptem. Całosc obtaczamy w kokosie. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny:) Smacznego :)