Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prażona kukurydza oblana słodkim sosem. Zarówno dla małych i dużych łasuchów.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85257
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2553
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4006
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7119
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85257
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2553
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4006
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7119
Składniki
Do szerokiego rondla wlewamy olej tak , aby zakrył dno i rozgrzewamy. Wsypujemy ziarno kukurydzy przykrywamy pokrywką. Prażymy potrząsając rondlem co chwilę , aby się nie przypaliło. Kiedy kukurydza przestanie " strzelać" przekładamy do miski.
Na patelni rozpuszczamy masło , cukier, miód i śmietankę. Mieszamy aż do rozpuszczenia cukru. Kiedy sos jest już gotowy polewamy popcorn i dajemy mu wystygnąć.
Dłonie zwilżamy olejem i formujemy kuleczki wielkości piłeczki pingpongowej. Układamy na talerzu. Kuleczki można lekko schłodzić przez kilka minut w lodówce