Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas oczekiwania na świąteczne pyszności można przeczekać serwując sobie alternatywne smakołyki. U mnie dziś powstała sałatka owocowa na wzór kutii, z suszonymi owocami, orzechami w karmelu, syropem klonowym. Pszenicę zastąpiłam kaszką kuskus, którą zaparzałam z cynamonem i cukrem waniliowym. Was także zachęcam do tworzenia deserów z tego, co znajdziecie w domu. Na pewno będzie niestandardowo i pysznie :-).
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34100
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1253
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113560
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34100
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1253
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113560
Składniki
Suchą kaszę wrzucić do miski, zasypać cukrem i cynamonem, wymieszać; zalać wrzątkiem zgodnie z instrukcją na pudełku. Przemieszać i zakryć, by wciągnęła cały płyn i aromat.
Morele i śliwki pokroić na paseczki pod kątem, orzechy grubo posiekać - tak na pół.
Do przestudzonej i rozdrobnionej widelcem kaszy wsypać owoce i orzechy, zostawić kilka sztuk do dekoracji. Dodać syrop klonowy, całość wymieszać, schłodzić w lodówce i podawać udekorowaną pozostawionymi kawałkami owoców.