Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kutia z pęczakiem i daktylami"
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 14
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 85
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 14
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 85
Składniki
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 18 zł
Pęczak przepłucz i ugotuj w 2 szklankach gorącej wody na sypko. Pod koniec gotowania można zdjąć garnek z ognia i zawinąć w ręcznik, by kasza doszła. Mak wypłucz i ugotuj w 1 szklance wody.
Po 15–20 minutach odlej wodę, dodaj mleko ryżowe i zmiksuj mak na gęstą papkę.Orzechy i suszone owoce posiekaj, dodaj do pęczaku, połącz z makiem. Całość polej syropem daktylowym i dopraw sokiem z cytryny.Źródło: Show