Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kutia z pęczakiem i daktylami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 18 zł
Pęczak przepłucz i ugotuj w 2 szklankach gorącej wody na sypko. Pod koniec gotowania można zdjąć garnek z ognia i zawinąć w ręcznik, by kasza doszła. Mak wypłucz i ugotuj w 1 szklance wody.
Po 15–20 minutach odlej wodę, dodaj mleko ryżowe i zmiksuj mak na gęstą papkę.Orzechy i suszone owoce posiekaj, dodaj do pęczaku, połącz z makiem. Całość polej syropem daktylowym i dopraw sokiem z cytryny.Źródło: Show