Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kutia z pszenicą i bakaliami"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 231
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 231
Składniki
Pszenicę zalej wodą, odstaw na noc. Mak zalej wrzącym mlekiem, gotuj na wolnym ogniu ok. pół godziny. Dwukrotnie zmiel, ostudź. Pszenicę ugotuj do miękkości (możesz zmienić wodę).
Osącz, ostudź, połącz z makiem i miodem. Morele, rodzynki, skórkę pomarańczową, posiekane orzechy i migdały sparz. Osusz, wsyp do maku i pszenicy, połącz. Kutię schłodź.
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie