Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta przekąska w formie deseru z ciasta francuskiego i jabłek. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, widelec, szklanka, pędzelek,
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4559
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3082
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 666
Szybkie danie na obiad lub kolację
Odsłon: 145
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4559
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3082
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 666
Szybkie danie na obiad lub kolację
Odsłon: 145
Składniki
Przygotowanie jabłek; Umyte , osuszone jabłka obrać ze skórki ( można ze skórką ), pokroić w krążki o szerokości około 1,5 cm, w środku wyciąć kieliszkiem lub nożem otwór tak by wyciąć gniazda nasienne. Ciasto rozwinąć , pociąć na paski o szerokości 1 cm. Każdy krążek jabłka owijać dookoła pociętymi paskami zostawiając małe odstępy co widać na zdjęciu. Owinięte jabłka posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać grubszym cukrem i oprószyć cynamonem, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie jabłek.
Kwiatki z jabłek i ciasta francuskiego gotowe do pieczenia.