Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta przekąska w formie deseru z ciasta francuskiego i jabłek. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, widelec, szklanka, pędzelek,
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99115
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 473
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99115
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 473
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Składniki
Przygotowanie jabłek; Umyte , osuszone jabłka obrać ze skórki ( można ze skórką ), pokroić w krążki o szerokości około 1,5 cm, w środku wyciąć kieliszkiem lub nożem otwór tak by wyciąć gniazda nasienne. Ciasto rozwinąć , pociąć na paski o szerokości 1 cm. Każdy krążek jabłka owijać dookoła pociętymi paskami zostawiając małe odstępy co widać na zdjęciu. Owinięte jabłka posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać grubszym cukrem i oprószyć cynamonem, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie jabłek.
Kwiatki z jabłek i ciasta francuskiego gotowe do pieczenia.