Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta przekąska w formie deseru z ciasta francuskiego i jabłek. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, widelec, szklanka, pędzelek,
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 597
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 271
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 72
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 597
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 271
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 72
Składniki
Przygotowanie jabłek; Umyte , osuszone jabłka obrać ze skórki ( można ze skórką ), pokroić w krążki o szerokości około 1,5 cm, w środku wyciąć kieliszkiem lub nożem otwór tak by wyciąć gniazda nasienne. Ciasto rozwinąć , pociąć na paski o szerokości 1 cm. Każdy krążek jabłka owijać dookoła pociętymi paskami zostawiając małe odstępy co widać na zdjęciu. Owinięte jabłka posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać grubszym cukrem i oprószyć cynamonem, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie jabłek.
Kwiatki z jabłek i ciasta francuskiego gotowe do pieczenia.