Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekskluzywne ciasto - jak wygląda, tak smakuje :) a skład masy zaskoczy wszystkich gości!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Składniki
1. białka ubić na sztywno, dodając cukier i po jednym żółtku 2. mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i nadal ubijając (przy mniejszych obrotach miksera) dodać do masy jajecznej 3. wlać olej i wodę i delikatnie przemieszać 4. dużą blachę na ciasto natłuścić i posypać bułka tartą (lub wyłożyć papierem do pieczenia) 5. przelać ciasto i piec ok 30 min w temp. 180 st
1. bułki zalać dwoma szklankami mleka i odstawić, żeby zmiękły, a potem rozdrobnić widelcem 2. szklankę mleka zgotować z cukrem, dodać rozdrobnione bułki oraz wiórki kokosowe 3. cały czas mieszając gotować ok. 5 minut na wolnym ogniu i odstawić do całkowitego wystygnięcia 4. masło utrzeć na puszystą masę i dodawać po łyżce masy kokosowej oraz cukier waniliowy
1. wystudzony biszkopt przekroić na 2 blaty 2. pierwszy posmarować jednym słoiczkiem dżemu i na to wyłożyć połowę masy 3. położyć drugi blat biszkoptu i wyłożyć drugi słoiczek dżemu oraz resztę masy
1. masło roztopić na patelni, dodać wiórki kokosowe oraz cukier 2. całość zarumienić cały czas mieszając na wolnym ogniu 3. gotową posypkę wysypać na ciasto delikatnie uklepując łyżką