Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekskluzywne ciasto - jak wygląda, tak smakuje :) a skład masy zaskoczy wszystkich gości!
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 589
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 824
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 198
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 589
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 824
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 198
Składniki
1. białka ubić na sztywno, dodając cukier i po jednym żółtku 2. mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i nadal ubijając (przy mniejszych obrotach miksera) dodać do masy jajecznej 3. wlać olej i wodę i delikatnie przemieszać 4. dużą blachę na ciasto natłuścić i posypać bułka tartą (lub wyłożyć papierem do pieczenia) 5. przelać ciasto i piec ok 30 min w temp. 180 st
1. bułki zalać dwoma szklankami mleka i odstawić, żeby zmiękły, a potem rozdrobnić widelcem 2. szklankę mleka zgotować z cukrem, dodać rozdrobnione bułki oraz wiórki kokosowe 3. cały czas mieszając gotować ok. 5 minut na wolnym ogniu i odstawić do całkowitego wystygnięcia 4. masło utrzeć na puszystą masę i dodawać po łyżce masy kokosowej oraz cukier waniliowy
1. wystudzony biszkopt przekroić na 2 blaty 2. pierwszy posmarować jednym słoiczkiem dżemu i na to wyłożyć połowę masy 3. położyć drugi blat biszkoptu i wyłożyć drugi słoiczek dżemu oraz resztę masy
1. masło roztopić na patelni, dodać wiórki kokosowe oraz cukier 2. całość zarumienić cały czas mieszając na wolnym ogniu 3. gotową posypkę wysypać na ciasto delikatnie uklepując łyżką
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 28
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 41