Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deserek dla naszych dzieci. Troszkę pracochłonny ale uśmiechnięte minki wynagradzają wszystko.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Wodę gotujemy z margaryną i solą. Do gotującej dodajemy mąkę i energicznie rozcieramy grudki. Gdy wystygnie wbijamy jajka i proszek do pieczenia, ubijamy mikserem na gładką masę. Za pomocą szprycy, wyciskamy pytajniki (to będzie nasza głowa i szyja łabędzia ), i taką samą ilość okrągłych ciasteczek. Mi wyszło 15 sztuk łabędzi. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku, na złoty kolor, ciasto musi być dobrze wypieczone.
Jak upieczemy ciasto, okrągłe części kroimy wzdłuż na dwie części, uzyskamy spodnią część i górną, którą kroimy na pół na nasze skrzydełka. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance gorącej wody, studzimy. Ubijamy śmietankę z cukrem na sztywno, wlewamy wystudzoną żelatynę i możemy dodać sok z wiśni lub inny, wtedy krem będzie miał fajny smak. Na dolną część nakładamy bitą śmietanę, z przodu wbijamy pytajnik a po bokach układamy połówki skrzydeł, możemy posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO