Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deserek dla naszych dzieci. Troszkę pracochłonny ale uśmiechnięte minki wynagradzają wszystko.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Wodę gotujemy z margaryną i solą. Do gotującej dodajemy mąkę i energicznie rozcieramy grudki. Gdy wystygnie wbijamy jajka i proszek do pieczenia, ubijamy mikserem na gładką masę. Za pomocą szprycy, wyciskamy pytajniki (to będzie nasza głowa i szyja łabędzia ), i taką samą ilość okrągłych ciasteczek. Mi wyszło 15 sztuk łabędzi. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku, na złoty kolor, ciasto musi być dobrze wypieczone.
Jak upieczemy ciasto, okrągłe części kroimy wzdłuż na dwie części, uzyskamy spodnią część i górną, którą kroimy na pół na nasze skrzydełka. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance gorącej wody, studzimy. Ubijamy śmietankę z cukrem na sztywno, wlewamy wystudzoną żelatynę i możemy dodać sok z wiśni lub inny, wtedy krem będzie miał fajny smak. Na dolną część nakładamy bitą śmietanę, z przodu wbijamy pytajnik a po bokach układamy połówki skrzydeł, możemy posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO