Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deserek dla naszych dzieci. Troszkę pracochłonny ale uśmiechnięte minki wynagradzają wszystko.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11927
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6793
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11927
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6793
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Składniki
Wodę gotujemy z margaryną i solą. Do gotującej dodajemy mąkę i energicznie rozcieramy grudki. Gdy wystygnie wbijamy jajka i proszek do pieczenia, ubijamy mikserem na gładką masę. Za pomocą szprycy, wyciskamy pytajniki (to będzie nasza głowa i szyja łabędzia ), i taką samą ilość okrągłych ciasteczek. Mi wyszło 15 sztuk łabędzi. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku, na złoty kolor, ciasto musi być dobrze wypieczone.
Jak upieczemy ciasto, okrągłe części kroimy wzdłuż na dwie części, uzyskamy spodnią część i górną, którą kroimy na pół na nasze skrzydełka. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance gorącej wody, studzimy. Ubijamy śmietankę z cukrem na sztywno, wlewamy wystudzoną żelatynę i możemy dodać sok z wiśni lub inny, wtedy krem będzie miał fajny smak. Na dolną część nakładamy bitą śmietanę, z przodu wbijamy pytajnik a po bokach układamy połówki skrzydeł, możemy posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO