Do góry

Desery Przepis na:

Łaciate babeczki na majonezie z królewskimi rodzynkami

Łaciate babeczki na majonezie z królewskimi rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 770

Dodano:

Odsłon: 462

To bardzo smaczne i wilgotne babeczki. Można je również włożyć do koszyczka wielkanocnego.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Łaciate babeczki na majonezie z królewskimi rodzynkami

Przygotowanie

  1. Wbić do miski 4 całe jajka.

  2. Wsypać cukier i dodać 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego, zmiksować.

  3. Wsypać mąkę pszenną i dalej miksować.

  4. Do zmiksowanej masy wsypać mąkę ziemniaczaną i dalej miksować.

  5. Dodać proszek do pieczenia i majonez, zmiksować na jednolitą masę.

  6. Masę białą przełożyć do małych silikonowych foremek.

  7. Do pozostałej części masy dodać kakao, zmiksować. Po małej łyżeczce dolać do białej masy.

  8. Dodać po kilka rodzynek królewskich.

  9. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i piec przez 20 - 25 minut do tzw. "suchego patyczka".

  10. Upieczone babeczki pozostawić przez 10 minut w foremkach, dopiero później je wyjąć i ostudzić na kratce.

  11. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń