Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i wilgotne babeczki. Można je również włożyć do koszyczka wielkanocnego.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3667
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 319
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3667
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 319
Składniki
Wbić do miski 4 całe jajka.
Wsypać cukier i dodać 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego, zmiksować.
Wsypać mąkę pszenną i dalej miksować.
Do zmiksowanej masy wsypać mąkę ziemniaczaną i dalej miksować.
Dodać proszek do pieczenia i majonez, zmiksować na jednolitą masę.
Masę białą przełożyć do małych silikonowych foremek.
Do pozostałej części masy dodać kakao, zmiksować. Po małej łyżeczce dolać do białej masy.
Dodać po kilka rodzynek królewskich.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i piec przez 20 - 25 minut do tzw. "suchego patyczka".
Upieczone babeczki pozostawić przez 10 minut w foremkach, dopiero później je wyjąć i ostudzić na kratce.
Smacznego !