Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można by je też nazwać mini serniczkami. Są bardzo smaczne. Na dodatek, jak to zwykle z babeczkami bywa, przygotowanie i pieczenie nie zabiera dużo czasu. Z podanych proporcji wychodzi dwanaście muffinek.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Foremkę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Twaróg rozdrobnić, a następnie zbendować. Do tak przygotowanego twarogu dodać pozostałe składniki i utrzeć na jednolitą masę. W oddzielnym naczyniu utrzeć masło z kakao, cukrem, cukrem waniliowym oraz jajkami. Gdy masa będzie jednolita dodawać porcjami przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Tak przygotowane ciasto nakładać po łyżce do foremek. Druga łyżka to masa serowa. Ciasto i masa serowa powinny być nałożone do 2/3 objętości foremek. Na wierch powciskać pokrojone suszone śliwki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 25 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy się upiekły.